Den bästa internetserien i världen – FreakAngels!

Jag har väntat på ett bra tillfälle att tipsa er om min favoritonlineserie. Den är så otroligt välgjord att jag skulle tappa andan av förvåning om jag så ens köpte ett fysiskt album utan att veta vad jag hade att förvänta mig, och det säger en hel del. Internetserier är, såklart, oftast av mindre kvalitativ natur är tryckta serier. Inga konstigheter där. tryckta serier har ofta en författare, en tecknare, en redigerare, en färgläggare och en som sköter all bläckning och donar. Samma resurser har inte folk på internet, givetvis, vilket innebär att en person oftast arbetar med allt. Utan hjälp, utan en redaktör, blir en serie oftast lite sämre.

Vad gäller FreakAngels, däremot, så är det ett team av fyra som arbetar tillsammans. Paul Duffield tecknar, Warren Ellis skriver. Färgläggare har byts ut några gånger och får, dessvärre, inte jättestor publicitet för det. Men de gör ett fantastiskt jobb. Resultatet av allas arbeta är helt otroligt.

Så, vad handlar den om? Historien är egentligen rätt simpel, men karaktärerna är desto mer intressanta. Deras erfarenheter, och situationerna i serien, är för mig en god skildring av folks fantasier. Saker de alltid fantiserat om att kunna göra, och folks rädsla för vad en gudomlig makt skulle kunna göra för skada i människors händer, även om dessa människor inte menar illa, men är naiva och inte förstår bättre att hantera sin makt.

FreakAngels har just avlutat sin femte bok och börjar i nästa vecka på den sjätte och uppdaterar en gång i veckan.

Så, gå in och läs! www.freakangels.com

Och för alla tecknare. Titta på texturerna i färgläggningen, studera skuggningen, studera hur de arbetat in fotografier, titta hur de arbetat med vatten. Väldigt, väldigt inspirerande och lärorikt! ska jag någonsin färglägga en serie så vill jag sitta med FreakAngels som förelaga. Jag har aldrig läst en serie som ens kommit i närheten av att vara så snygg, så fylld av liv och djup som jag upplever att FreakAngels är.